top of page

Válassz a különböző hosszúságú Shag (bozont) "C" szabásmintákból

"C1" Ázsia mullet

Mulletnek azt a hajstílust nevezzük, ahol a haj oldalt és elöl rövidre van vágva, azonban hátul hosszabbra.
A mullet kifejezést egy amerikai banda, a "Beastie Boys" találta ki, akik 1994-ben adták ki a "Mullet Head" című számukat, amiben leírást is adtak a stílusra.

Honnan indult a hajstílus?
Régészek találtak egy fém figurát Kr. u. 1 századből, ami hasonló stílust ábrázolt. Többek szerint ősi Angliában hordhatták ezt a hajstílust.
Később Amerikában, 1970es évek során lett újra látható ez a stílus. Híres rock sztárok, mint: David Bowie, Rod Stewart és Paul McCartney is ilyen stílusban hordták a hajukat. Ettől fogva az emberek a rock zenével aszociálták a mullet stílust.
Manapság ugyanúgy a zenével kötik össze a hajtílust, azonban más műfaj kapta fel. A 2010es évektől kezdve koreai zenészek (mint a "BTS") kezdték el így hordani a hajukat, akik egy új zenei stílust hoztak be a világba, a "k-pop"-ot. 
2020 évét sokan a mullet évének hívták. A világjárvány miatt sokan vállalkoztak erre a merészebb hajtílusra. Arra hivatkoztak, hogy az online zoom meetingek során csak a rövid, professzionálisabb hajuk látható, míg valójában hátul merész "rocker" stílust hordanak.

A mullet évszázadok során több helyen is feltűnt. Manapság egyre inkább felkapott a mullet, ahogy kamaszainkon is láthatjuk. Vajon ez marad a jövő merész hajstílusa? Reménykedjünk, hogy mindig lesz helye a világban ennek a elképesztő divatnak.

"C2" rövid bozont - shag

Berobbant egy új hajstílus a shag, amit Sally Hershberger elöszőr a múzsájának Joan Jettnek vágott, amit sok más híresség is követett. 

Ezt a hajformát most újra vágta Miley Cyrusnak a 2019-es lemezborítója alkalmából, ami nagy sikert aratot.

ABC szabásminták

bottom of page